Ochutnali sme rum Millonario 10 Aniversario (recenzia)

Rum patrí medzi najviac obľúbené liehoviny na svete. Niekto je z jeho pitia zmätený, iný naňho nedá dopustiť – ak patríte do tej druhej kategórie, máme pre vás niečo výnimočné. Každý milovník rumu by mal za svoj život vyskúšať Millonario 10 Aniversario Reserva. Prečo? Vyskúšali sme za vás a prezradíme prečo!

Recenzia rum Millonario
Ochutnali sme rum Millonario 10 Aniversario

Voňavý a svieži

Táto exkluzívna zmes ľahkých rumov, ktoré zrejú v sudoch z amerického bieleho dubu po bourbone, bola vyrobená na počesť k 10. výročiu tejto značky. Ak máte radi svieži a hladký rum, ktorý prináša imidž modernosti, je rum Millonario určený práve vám.

Špeciálne navrhnutá nová receptúra bola vymyslená tak, aby rumu dodala čerstvejšie, voňavejšie a jednoduchšie vône a chute. Zmes rumov, z ktorých vyrobili tento rum, zrela nielen v ex-bourbon sudoch, ale zmiešala sa aj s malým percentom starších rumov zrejúcich v ex-sherry sudoch, čo je na chuti naozaj jemne cítiť.

Ovocie kombinované s korením

Ešte predtým, než otvoríte fľašu, si určite všimnete jeho tmavú, jantárovú farbu. Ak si k práve otvorenému rumu Millonario privoniate, ucítite vanilku, limetku, kandizované ovocie alebo med – alebo všetko naraz. Chuť je horko-sladká, ako to pri dobrom rume býva – my sme v nej objavili ovocie ako marhuľa, slivky, pomaranč či hrozienka. Dobrý rum však musíte nechať v ústach aj dozrieť. Na záver sme ešte v tomto prémiovom rume objavili korenie, ale aj tropické ovocie. Jemne bolo cítiť aj škoricu, kakao, med aj slivky.

Pre milovníkov sladkého

Rum je mierne zahustený, takže aj preto má takú bohatú arómu. Pri pití vôbec nepáli a je sladký, takže sa hodí ako dezertný rum po večeri, či aperitív. My sme ho popíjali s ľadom (stačí aj jedna kocka), čím sa sladkosť udržala a odhalila sa krásna čokoládová chuť, čím sme si rum vychutnali ešte viac.

Ak nemáte radi sladké rumy, Millonario 10 Aniversario asi nebude úplne pre vás, určite sa ho však hodí mať doma v domácom bare ako prípitok pre návštevy, ktoré takýto sladší alkohol obľubujú. Hodí sa aj do koktailov alebo long drinkov, takže ho môžete pokojne aj miešať s iným druhom alkoholu.

Táto tekutá pocta úspechov destilérky Millonario za poslednú dekádu je dostupná aj v podobe celej darčekovej kazety, kde nájdete spolu s fľašou dva štýlové poháre, ktoré určite potešia každého milovníka rumu. Toho môžete takýmto originálnym a naozaj luxusným darčekom obdarovať.

Naše hodnotenie

Za nás si rum Millonario 10 Aniversario Reserva preto vyslúžil 4,5 hviezdičky z 5.

>> Pozrieť v eshope

Za poskytnutie rumu Millonario 10 Aniversario ďakujeme skvelému e-shopu Alkoshop.sk, ktorého ponuka je plná originálnych produktov s rýchlym dodaním a dostupnosťou sortimentu počas celého roka.

V ich ponuke nájdete aj naše „lovebrands“ ako Johnnie Walker, Baileys, Gordons, Zacapa, Captain Morgan, Piper Heidsieck, Tanqueray, Unicum, Vilmos, Singha, Villa Sandi, Sappe Aloe Vera, Bols, Jose Cuervo, Bushmills, Smirnoff, Elit a mnoho dalších.